powerbank uçak / Uçakta Yasak Olan Şeyler | Bunlarla Uçağa Binemezsiniz! | Miniyol

Powerbank Uçak

powerbank uçak

Keyifli ve rahat bir yolculuk yapmanın incelikleri, kuralları Kovid sürecinde epeyce değişikliğe uğradı. Uçağın içine alınacak el bagajları ve uçak altına, kargoya verilecek bavulları artık yeni normallerle, dikkatle hazırlamak gerekiyor. Özellikle iyi hazırlanan bir kabin içi el bagajının seyahatinizde konforu üst seviyeye çıkaracağının altını çizmek istiyorum.

Havayoluna ve uçulan sınıfa göre küçük farklılıklar olsa da kabine alabileceğiniz eşyalarınızın hem boyut hem de ağırlık limitleri bulunuyor. Genelde 8 kilograma kadar izin verilen kabin bagajı hakkınızı uçuştan önce mutlaka havayolunun internet sitesinden kontrol edin.

Mesela Türk Hava Yolları kabin içine alınan bagajların boyut olarak 55x40x23 ebatlarını aşmamasını istiyor. Birçok havayolunda da uygulama bu şekilde, ancak bazen aktarmalı uçuşlarda bu ölçüler yüzünden sıkıntı yaşama ihtimaliniz var. Küçük gövdeli, bölgesel uçakların kabinine bu büyüklükte el bagajı alma şansınız yok. Elinizdeki çantayı uçak altına teslim etmeniz istenecektir. Bu sebeple uzun uçuşlarda her halükârda yanınızda ikinci bir çanta bulundurun.

Uçak içine alınacak el bagajının ağırlığı konusunda zaman zaman ilginç tartışmalar da yaşanıyor. Ryanair, ’de 10 kg’lık bir el bagajından 8 Euro ücret talep etti. Bu duruma tepki gösteren yolcu Lee Cimino (30) özel bir ceket diktirerek, eşyalarını el çantasına değil, ceketine doldurarak, Manchester Havalimanı’na gitti. Güvenlik kontrollerini sorunsuz geçip uçağa bindi. Böylece kendi yöntemiyle uçak içine soktuğu eşyalar için ücret ödemedi.

Ancak bazı havayolları önümüzdeki yıllarda yolcuların ağırlığına göre ücret almak için çalışma başlatırsa şaşırmamak lazım. Hatta bazı düşük maliyetli havayollarının (Low Cost Carrier - LCC) yolcuları uçuş öncesi tartarak, 80 kg üstüne ekstra ücret talep etmek için nabız yoklamaya başladığı da söylenebilir.

Netice itibariyle havayoluyla seyahatlerinde her zaman ağırlık dikkat edilmesi gereken bir konudur. Sıkıntılı durumlarla karşılaşmamak için uçmadan önce mutlaka bir araştırma yapın. Pratik, hafif ve kullanışlı el bagajı olmalı ve hazırlamak için de yeterli zamanı ayırmalısınız. Yaşadığımız günleri de dikkate alarak yaptığım araştırmaya göre el bagajlarınızda olmazsa olmaz 6 eşya ise şunlar;

  • 1) Yedek güç, şarj cihazı, seyahat adaptörü

Dijital çağın bu üçlüsünü seyahatlerinizde bulundurursanız rahat edersiniz. Artık hemen her şeyin mobil cihazlar, telefonlarımız üzerinden görüldüğü düşünülürse ne kadar hayati önem taşıdıklarını tartışmaya gerek kalmaz. Evden, uçağa bininceye kadar olan süre yaklaşık saat sürer, aynı şekilde varacağınız havalimanından ulaşacağınız son nokta için de zamana ihtiyacınız var. Hareket halindeki bu zaman dilimlerinde en önemli ihtiyacınız mobil cihazlarınız için enerji olacaktır. İletişim sorunu yaşamamak, stresiz zaman geçirmek için yanınızda yedek güç kaynağı ve uygun kabloları bulundurmalısınız. Uçağınız gecikme yaşayabilir, bağlantılı uçuşu kaçırabilirsiniz. Bu durumlarda şarj cihazı, elektrik adaptörü ve yedek güç kaynağı (power bank) hayati önem taşımaktadır. Bunları mutlaka el bagajınızda bulundurun. Ayrıca uzun veya kısa olsun tüm uçuşların keyifli geçmesine de bu üçlüye katkı sunar.

  • 2) Pasaport, kimlik, belge

Seyahatiniz esnasında pasaport, nüfus cüzdanı, ehliyet, işinizle ilgili belgeler, dokümanlar yanınızda olsun. Yolculuk esnasında size lazım olacak her türlü kıymetli dokümanları, el bagajınızda kolay ulaşabileceğiniz belli bir bölümde, gözde bulundurun. Yolculuklarınızda kıymetli dokümanlarınızı sürekli aynı yerde bulundurun. Üzerinizdeki kıyafetlere sığdıramayacağınız veya düşürme ihtimali olan ceplerinize önemli dokümanlarınızı, kimliklerinizi koymayın. El bagajınız değişmez adresiniz olsun.

  • 3) Yedek kıyafet, kulaklık, su şişesi

El bagajlarınızda hafif, ihtiyaçlarınızı karşılayacak yedek kıyafetler olsun. Böylece hem uçak içinde hem de gideceğiniz yerin ortamın uyum sağlamakta rahat edersiniz. El bagajınızda mümkünse gürültü kesen bir kulaklık bulundurmak seyahatiniz tüm aşamasında size ciddi konfor sağlayacaktır. Havalimanında bekleme sürelerinde, uçak içinde hem gürültüden kendinizi korursunuz hem de keyifle izleme, dinleme yapabilirsiniz. El bagajınızda doldurulabilir uygun bir su şişesi bulundurma fikrini da yabana atmayın. Seyahatinizde hayat kurtarabilir. Sadece havalimanı güvenlik kontrollerinde içindeki suyu boşaltmanız gerekir. Arındırılmış bölüme, hava tarafına geçtiğiniz an ilk fırsatta doldurursunuz. Uçakta böylece kabin personelinin yolunu gözlemezsiniz.

  • 4) Kovid hijyen malzemeleri

Her ne kadar havayolları uçuşta size dezenfektan mendil ve yedek maske temin ediyor olsa da bu her zaman mümkün olmayabilir. Veya her havayolunda değişik prosedürler karşınıza çıkabilir. Bu sebepten hijyen önlemlerinizi kendiniz alın. El bagajınızda ıslak mendil, maske ve dezenfektan bulundurun.

ABONE OL

Havayolları, salgın başladıktan yaklaşık bir yıl sonra endişeli yolcuları geri kazanmak için yeni bir avantaj sunmaya başladı. Aşılanmış pilotlar ve kabin ekipleriyle yolculuğa davet ediyorlar. Önünüzde bir tercih imkânı olsa, aşılanmış mürettebat ile mi seyahati tercih edersiniz, yoksa maskeli, Kovid testleri negatif olan havayolu personeliyle mi?

Bu hafta Etihad ve Singapur havayolları aşılı uçuş mürettebatlarıyla sefer gerçekleştiren ilk havayolları oldular. Bunun yanı sıra Singapur, alt markaları Scoot ve SilkAir de aşılanan ekiplerle ilk seferlerini icra etti. Etihad’ın tüm ekipleri, Singapur’un ise büyük bir bölümü yani yüzde 90’a yakını aşılandı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) diğer şirketi Emirates de ekiplerini aşılamaya başladı.

Diğer taraftan bazı havalimanları da personelini aşılamaya öncelik tanıyor. Mesela Singapur Changi Havalimanı çalışanları geçtiğimiz ay itibariyle terminalde açılan merkezde aşılanmaya başladı. Abu Dabi merkezli Etihad, dünya genelinde kabin ve kokpit ekibinin tamamını aşılayan ilk havayolu olduğunu açıkladı. Şirket tüm personelinin ise yüzde 75’den fazlasına en az bir doz aşı yapıldığını duyurdu.

Türkiye’de ise havayolları çalışanlarının Kovid aşılama sürecinde öncelikli guruplar içinde yer almadığı açıklanmıştı. Fakat bir süre önce bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları sevindirici haberi vererek uçuş ekiplerini aşılayacağını açıkladı. Akabinde 8 Şubat’ta ise planlanan aşılanma süreci ötelendiği bilgisi yayıldı. THY yönetimi, kokpit ve kabin ekiplerine herhangi bir bilgi geçmedi. Galiba Sağlık Bakanlığı havacılığa ayrılan aşıları, eğitim tarafına kaydırmış.

ABD’de ise aşı işi biraz farklı ilerliyor. Kokpit ve kabin ekipleri isterlerse aşı olabiliyorlar. Herhangi bir zorunluluk yok. Ancak United Airlines CEO’sunun aşılanmayı çalışanları için zorunlu hale getirmek istediği bilgisini paylaşayım.

Yolcuların havayolu tercihlerinde aşılanmış ekiple uçmaları farklılığa sebep olabilir. Hatta rekabetin bir parçası haline gelirse tablo hızla değişebilir. Böylece sürekli hareket ve temas halinde olan uçuş ekipleri hem sağlıklı kalır hem de evlerine hastalık götürme ihtimalleri azalır. Endişeleri azalacağından, psikolojileri daha fazla bozulmaz, bilakis düzelme yoluna girer.

ABONE OL

Sevgililer Günü sebebiyle kürenin güneyinden kuzeyine, özellikle de Afrika ve Amerika’dan Avrupa’ya hava kargo ile çiçek taşınması bu yıl daha zor oldu. Her türlü çiçeği yetiştirmek için yıl boyunca ideal iklime ve şartlara sahip olan Kenya, Bolivya ve Ekvador bu anlamda hava kargo şirketlerinin de düzenli güzergâh noktasında yer alıyor.

Çiçeklerin tam çiçek açmış halde alıcılarına ulaşmasını sağlamak için de tüm lojistik zinciri boyunca sıcaklığın 2 ile 4 santigrat arasında olması gerekiyor. Çiçeklerin hızlı, dikkatli ve belli ısıda taşınması hususunda ciddi tecrübeler oluşmuş durumda.

Mesela Lufthansa Cargo üç haftada Güney Amerika ve Afrika’dan yaklaşık 10 milyon adede denk gelen tam ton gülü Avrupa’ya taşımış. Türk Hava Yolları (THY) Turkish Cargo’nun da Afrika ve G. Amerika’dan Avrupa’ya yönelik çiçek trafiğinin arttığını, ilave seferler koyduğunu biliyorum. Turkish Cargo, Sevgililer Günü öncesi son iki haftada 2 bin ton çiçek taşıdı. ’de ise yıl boyunca yaklaşık 30 bin ton çiçek taşınmıştı.

Bu süreçte tıbbi malzeme taşınması için çaba sarf eden havayollarının yolcu ve kargo uçaklarında çiçek ve güller için kapasite tahsis etmekte de zorlanmışlar. Rekabet, daha fazla kazanma ve başarılı olma çabası ‘Sevgililer Günü’nünde Avrupalıları gülsüz ve çiçeksiz bırakmamış. Sadece Kovid öncesine göre yaklaşık yüzde 25 oranlarında daha fazla ücret ödemek durumunda kalmışlar.

Ancak bir yandan Kovid aşısı, diğer taraftan enjektör, maske gibi çeşitli tıbbı malzeme lojistiği için ülkeler birbiriyle yarışırken, gelişmiş ülkelere ev sahipliği yapan Avrupa ise çiçek temini arayışı içine girdiğini duyuyordum. Merakla neler olacağını bekliyordum.

Kovid döneminde yolcu uçakları az, kargo uçakları ise yoğunlukla uçuyor, ama yolcu uçaklarının altında taşınan kapasite düştüğü için havacılık sektörü kargo taşımacılığında zorlanıyor. Her yıl şubat ayında Afrika ve G. Amerika ile Avrupa arasında ciddi bir çiçek nakliyesi bir önceki yıla göre katlanarak gerçekleşiyordu. Bu sene malum sebeplerden çiçek trafiğinin nasıl yöneticiliğe merak ediliyordu. Sevgililer Günü’nde Avrupa çiçeksiz mi kalacaktı? Kalmadı.

Salgının küresel yoğunluğuyla birlikte, Hollanda üzerinden Avrupa’ya çiçek taşıyan Air France, KLM ve Martinair Cargo şirketleri için operasyonlar kısmen aksamış. Kovid krizi nedeniyle bazı operasyonlarda kesintiye gidilmiş. Ancak çiçekçilik sektörünün dinamizmi ve tedarik zincirindekilerin taleplerinin biliniyor olması riskleri aşağı çekmiş. Mesela Air France, 9 Şubat ve sonrasında çiçek trafiğinde aksama yaşanmaması için Afrika’dan Boeing kargo uçaklarıyla ek seferler düzenlemiş.

Kabin/El Bagajı

Kabin/El Bagajı

El Bagajı Nedir?

El bagajı ya da kabin bagajı, belirli kurallar çerçevesinde olmak üzere yolcuların uçakta yanına alabildiği eşyaların bütününü kapsar. El çantası, dizüstü bilgisayar çantası vb. eşyalarınızı, kontrol noktalarından geçirmek kaydı ile uçağın içine alabilir, dilerseniz kabin içerisinde bulunan dolaplara yerleştirebilirsiniz.

El Bagajı Taşıma Kuralları Nelerdir?

El bagajı ya da kabin bagajı kuralları, Pegasus bünyesinde dış hat ve iç hat uçuşlarında sabittir. Tüm el bagajı kurallarına ilgili sayfadan ulaşabilirsiniz.

Uçak içerisine, yalnızca 1 adet ve boyutları en fazla 55x40x20 cm ebatlarında olan kabin bagajınızı getirebilirsiniz.

Bagajlarla ilgili merak ettiğiniz her soru için ek hizmet satın alma sayfasının ilgili bölümünü inceleyebilirsiniz.

Uçak bileti alırken kabin bagajı olarak neleri yanınıza alıp alamayacağınızı bilmeniz gerekir. Uçuş güvenliği gereği, uçuş sırasında problemlere neden olabilecek ve taşınması yasak eşyalar hakkında müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz.

Hangi Eşyalar El Bagajında Taşınmaz?

Kabin bagajı, sıvı içerikli eşyalar için sınırlı kullanım izni verir. Çok sayıda kozmetik ürünü ya da sıvı haldeki gıda ürünleri, kabin bagajına alınmayabilir. Duty Free mağazalarından alışveriş yaparken ek bagaj hakkınız yoksa bu bilgiyi hatırlamanızı tavsiye ederiz. Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, ml’yi geçemez. Sıvı haldeki bebek maması gibi temel ihtiyaç ürünleri, kilitli poşetle kabin bagajı olarak taşınabilir.

Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir.

Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.

El bagajı ile ilgili tüm detaylara ilgili sayfadan ulaşabilirsiniz: seafoodplus.info

Bagajlarınızı hazırlarken hava yolları kurallarını göz önünde bulundurmanız, güvenlik kontrolünden sorunsuz bir şekilde geçmenizi sağlar. Seyahat edeceğiniz noktaya zamanında ve konforlu bir şekilde ulaşmanız için check-in işlemi kuralları ile beraber el bagajı kurallarına tamamen uymanız gerekmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir