saksi yapma / 5 Kendin Yap Saksı Fikri

Saksi Yapma

saksi yapma

İplik ve Kartonla Saksı Yapımı

Amigurumi Dünyası

Herkese merhaba , bu gün sizleri karşısına çok şahane bir dekoratif modelle gelmiş bulunmaktayım. Evinizde bulunan birkaç iplik sayesinde sizde saksı yapabileceksiniz. İplik ve kartonla saksı nasıl yapılır? O halde evinize tatlımı tatlı bir yapay çiçek saksısı nasıl yapılır gelin bakalım.

Malzemeler

  • İplik
  • Makas
  • Karton Bardak
  • Yapıştırıcı

Karton İle Saksı Yapımı

Herkese tekrardan merhaba , şimdi sizlerle karton bardak ve iplik yardımıyla saksı yapacağız. O halde öncelikle bir adet karton bardak elimize alıyoruz. Karton bardağın büyüklüğü sizin saksınızın büyüklüğünü belirler, bunu düşünerek karton bardak temin edin.

Karton bardağımızı temin ettiğinizi varsayıyoruz. Bardağınızı ,5 cm aralıklarla dikey bir şekilde makas yardımıyla kesiyoruz.

Zemine bardağımızın iç kısmı bakarcasına bastırıp alt kısmı size bakacak şekilde bardağın altına ipimizi sabitliyoruz.

Ters bir şekilde duran bardağımızdan ipimizi kestiğimiz kısımlardan bir içten bir dıştan olacak şekilde geçirmeye başlayarak sarıyoruz. İp sarma aşamasında ipiniz gergin olmalı ancak çok fazla sıkmamanızı öneririz aksi taktirde karton bardağı yırtabilirsiniz.

İç ve dış şekilde sarımını tamamladığınız bardak artık bir saksı şeklini almış duruma gelecek. Son sırada saksınızın daha sağlam olması için yapıştırıcı yardımıyla ipinizi karton bardağın sarım esnasında iç kısmına yapıştırınız. Bu işlemi yapmanız hem bardağınızı daha sağlam olmasına hem de ipin açılıp saksınızın şeklinin bozulmasını engelleyecektir.

İşte bu kadar basit. İplik ve kartonla saksı yapımı tarifimiz bu kadar, şimdi evinizin en güzel yerinde içinde isteğinize göre çiçek koyarak sergileyebilirsiniz.

Saksı yapımı tarifimizi beğendiyseniz , sizler için hazırlamış olduğumuz diğer dekoratif modellere de göz atmanızı öneririz.

Ev Dekorasyon Modelleri

Metal Kutudan Saksı Nasıl Yapılır?

Metal kutulardan saksı yaparak dekorasyon stilinize uyum sağlayabilecek bir saksıya sahip olabilir ya da sevdiklerinize hediye edebileceğiniz hoş bir parçaya sahip olabilirsiniz. Metal saksıları oluşturabilmek için bazı malzemeleri hazırlamanız yeterlidir. Gerisi tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmıştır.

Metal kutuyla saksı tasarlayabilmek için bulaşık veya bahçe eldiveni, ufak bir spatula, taş veya çakıl taşı ve tercih ettiğiniz bir toprak ile bitki gerekir. Saksıyı tasarlamak için ilk etapta metal kutunun iç kısmını iyi bir şekilde temizlemelisiniz. Paslanmayı önlemek istiyorsanız, metal kutunun içini özel boyalarla boyamalısınız.

Su Tahliye Deliği ve Dış Yüzey Tasarımı

Bu tür kutuların büyük bir kısmının içi kendinden kaplamalı olduğu için paslanmaya karşı önlem almanıza gerek olmayabilir. Bir sonraki adımda saksınıza su tahliye delikleri açmanız gerekir. Su tahliye deliklerini oluşturduğunuz zaman sulama yaparken suyu fazla kaçırsanız dahi, aşırı su akarak gider. 

Su tahliye deliğini açmayı düşünmüyorsanız, metal kutunun dibini taş ve kumla doldurabilirsiniz. Fakat bu yöntem su tahliye deliği kadar işinize yaramayacaktır. Delik açabilmek için bıçak veya makas kullanabilirsiniz. Bu adımları tamamladıktan sonra yetiştirmek istediğiniz bitkiye uygun olan toprağı metal kutuya doldurmaya başlayabilirsiniz. 

Toprak kısmını da hallettikten sonra yetiştireceğiniz bitkiyi ekmeye başlayabilirsiniz. Fakat metal kutunun dış kısmını dekore etmek istiyorsanız, bu işlemlerden önce dekoratif dokunuşlarda bulunmanız daha doğru olur. Bunun için metal üzerinde kalıcılık etkisi sahibi olan uygun bir boya kullanmanız yeterlidir. Metal kutunun dışını boyamak için uygun bir renk bulamıyorsanız dekorasyon stilinize ve kendi zevklerinize uygun olabilecek şekilde hareket edebilirsiniz.

Eğer modern bir görünüm elde etmek isterseniz beyaz, gri ve siyah gibi renkleri tercih edebilir, metal kutunuzu bu renklere boyayabilirsiniz. Tamamen kendi el emeğinizle yapabileceğiniz metal kutu saksıları isterseniz asma saksı olarak da tasarlayabilirsiniz. Bunun için birden fazla metal kutuya ve zincire ihtiyacınız olacaktır.

Metal Kutular ile Asma Saksı Nasıl Yapılır?

Metal kutularınızla asma saksı yapmak için en az 4 adet metal kutu, 4 adet bitki, saksıyı asmak için ortalama 3 adet her biri 1,5 metre uzunluğundaki zincir, sprey boya, üçgen cetvel, kalem, kağıt ve kanca elde etmelisiniz.

Bu çalışmaya ilk olarak metal kutuları delmekle başlayabilirsiniz. Elinizdeki her metal kutuya 3 ayrı delik açabilirsiniz. Delik boyutları vidalara göre olmalıdır. Delik açarken üçgen cetvelden destek alabilirsiniz. Her deliği aynı boyutta açmanız zincir takıldığı zaman düz şekil elde edilmesi için önemlidir.

Delikleri tamamladıktan sonra istediğiniz bir sprey boya ile metal kutuların dış yüzeylerini boyayabilirsiniz. Boyayı bütün kutulara aynı renkte uygulayabileceğiniz gibi farklı renklerde de uygulayarak değişik bir görünüm elde edebilirsiniz.

Modern ve Şık Asma Saksılar

Sprey boya kuruduktan sonra deliklere vidaları takabilir ve sıkıştırmaya başlayabilirsiniz. Vidaları yerleştirdiyseniz, zincirleri sıra ile takmaya başlayabilirsiniz. Zincirdeki yuva sayısını göz önünde bulundurarak her metal kutu arasında aynı sayıda yuvayı boş bırakmaya özen göstermelisiniz. 

Tüm işlemleri tamamladıktan sonra uygun bir yere yerleştirdiğiniz asma saksınızın içerisine çiçek ya da bitkileri ekmeye başlayabilirsiniz. Bu teknik sayesinde ister asma şeklinde ister tekli saksı elde edebilirsiniz. Saksıların dış yüzeylerini süslerken tamamen özgür bir şekilde davranabilirsiniz.

İlk bakışta biraz karmaşık ve zor gibi gözükse dahi pratik bir şekilde yapabileceğiniz saksılarla mekanlarınıza farklı bir hava kazandırabilirsiniz. Her biri farklı boyutlarda ve özelliklerde olan metal kutularla modern, klasik veya alternatif dekorasyon stillerini oluşturmaya başlayabilirsiniz. 

Beton Saksı Yapımı Ve Malzemeleri: Evde Beton Saksı Nasıl Yapılır?

Yaparken eğleneceğiniz sonucunda da evinize bambaşka bir hava katacak olan beton saksıların tasarımı tamamen sizin hayal gücünüze bağlı. Kolay bulunan malzemeleri sayesinde içerisinde minik ve tatlı bitkilerin bulunduğu beton saksılara sahip olacaksınız.

Evde Beton Saksı Yapmak İçin Malzemeler 

  • İnce çimento
  • Kalıp olarak kullanılacak cam, karton ya da plastik kaplar
  • Sıvı yağ
  • Plastik eldiveni
  • Harcı karıştırmak için kova
  • Mala
  • Plastik poşet

Evde Beton Saksı Nasıl Yapılır?

Evde beton saksı yapımı için öncelikle iç ve dış için farklı boyutlarda birer kap alın. Küçük kabı daha büyük kabın içine yerleştirin. İki kap arasında 5 cm boşluk kalmalı. Daha büyük bir beton kalıbı için (genişlik ve yükseklik 60 cm), 7,5 cm’lik bir boşluk bırakılmalıdır. Betonla bu iki kabın arasındaki boşluğu doldurun.

Adım 1: Beton saksı kalıbı için gerekli hazırlıklar

 ​Ay çiçek yağı ya da zeytinyağı ile kalıpların iç kısmını yağlayın. Beton kabın kalıptan çıkarılmasını Bu işlem kolaylaştıracaktır.

Adım 2: Harcı hazırlarken ellerinizi koruyun

 ​Plastik eldiven, betonu karıştırırken elleri korumaya yardımcı olur. Harcı karıştırmak için bir kova kullanabilirsiniz. Önce betonu dökün ve karıştırarak yavaşça su ekleyin. Beton saksının daha farklı bir görünüm alması için isteğe göre karışıma başka dekoratif ögeler de eklenebilir.

Adım 3: Beton saksı harcını kalıplara dökün ve hava kabarcıklarını alın

 ​Beton karışımını yavaşça büyük kalıba dökün. Mala ile betonu pürüzsüz hale getirin ve sonra dökülmüş beton karışımına küçük kalıbı itin. İstenilen kalınlığa ulaşıncaya kadar baskı uygulayın. Taban duvarlardan biraz daha kalın olabilir. Saksı tabanının sağlam olması gerekir. Kalan betonu da İki kalıp arasındaki boşluğu üst kısmına ulaşıncaya kadar doldurun ve hava kabarcıklarını almak için bastırın.

Adım 4: Beton harcını kurumaya bırakın

 Saksıyı plastik poşetle kaplayarak 36 saat kurumaya bırakın. Hazır olduğunu kontrol etmek için keskin bir bıçağın ucunu batırın. Kuruduktan sonra saksıyı kalıptan çıkarabilirsiniz.

Adım 5: Kuruduktan sonra saksıyı kalıptan çıkarın 

 ​Kalıptan saksıyı çıkarın. Saksıyı bir hafta boyunca kurumaya bırakın. Her gün beton saksıyı ıslak bir süngerle ovarak koyu bir rengin olup olmadığına bakın. Saksının sağlamlığından emin olduktan sonra drenaj uygulamasına geçebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir