selcuk izban / Selçuk Nerededir, Selçuk'a Nasıl Gidilir? Selçuk Tatili Öncesi Bilmeniz Gerekenler

Selcuk Izban

selcuk izban

İzmir merkeze yaklaşık 75 km uzaklıkta bulunan Selçuk ilçesi, İzmir’de Torbalı, Tire ve Menderes ilçeleri ile komşudur. Aydın il sınırında yer alan Selçuk ilçesi Ege Denizi kıyısında yer almaktadır.

İzmir’de önemli bir tarih ve turizm merkezi olan Selçuk ilçesi, ’li yıllarda ilçe statüsüne kavuşmuştur. İzmir şehir merkezinden ortalama 1 saatlik araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz ilçeye İzmir Karayolu ile ulaşım oldukça rahattır.

Selçuk’a havayolu ile ulaşım İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan Selçuk ilçe merkezine ulaşım ise İZBAN ile ortalama saat, Selçuk minibüsleri ile ortalama 1 saat ve HAVAŞ seferleri ile ortalama 1 saat sürmektedir.

Selçuk’a otobüs ile ulaşım için ise Selçuk Otobüs Terminali’nin kullanılması gerekmektedir. Otogardan ilçe merkezine ulaşım için minibüs ve otobüs seferleri ve taksi yolculuğu tercih edilebilmektedir.

Selçuk’a Nasıl Gidilir?

İzmir iline karayolu, havayolu ve demiryolu ile ulaşım seçenekleri mevcuttur. Selçuk ilçesini ziyaret etmek isteyen yolcular da bu ulaşım alternatiflerinden birini tercih ederek doğrudan ya da aktarmalı olarak Selçuk’a ulaşabilir.

Seyahat rotanızı oluşturduktan sonra konaklama yapacağınız oteli belirlemek için birbirinden farklı hizmet seçeneklerine sahip Selçuk Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Selçuk’a Havayolu İle Ulaşım

İzmir’in Selçuk ilçesine havayolu ile ulaşım Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır.

Selçuk, Gaziemir ilçesinde bulunan havaalanına ortalama 65 km uzaklıktadır ve iki mesafe arası araba yolculuğu ortalama 1 saat sürmektedir.

Havalimanından Selçuk’a gitmek için; Adnan Menderes- Selçuk arası sefer düzenleyen HAVAŞ araçlarını kullanabilirsiniz. Havaş ile Selçuk’a ulaşım ortalama 1 saat sürmektedir ve bilet fiyatları ortalama TL’dir.

Toplu taşıma araçları ile Adnan Menderes Havalimanı’ndan Selçuk’a ulaşım için ise Selçuk otobüslerini ve İZBAN hattını kullanabilirsiniz.

Havalimanı durağından İZBAN’a bindikten sonra Tepeköy durağında inerek Tepeköy-Selçuk İZBAN hattına aktarma yapmanız gerekmektedir. Bu şekilde ulaşım ortalama dakika sürmektedir.

İZBAN hattı ile Adnan Menderes Havalimanı’ndan Selçuk ilçesine ulaşım İzmirim Kart ile sağlanmaktadır ve ulaşım ücreti ortalama 7 TL’dir.

Selçuk’a Otobüs İle Ulaşım

Selçuk ilçesine, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden doğrudan ulaşım sağlayan otobüs seferleri bulunmaktadır. Aydın gibi çevre illerden de Selçuk’a doğrudan otobüs ile ulaşım sağlanabilmektedir. Diğer şehirlerden gelecekseniz, İzmir Otogarı’nda inerek Selçuk ilçesine toplu taşıma araçları ya da HAVAŞ seferleri ile aktarma yapmanız gerekmektedir.

İstanbul’dan Selçuk’a otobüs ile ulaşım ortalama saat sürmektedir ve otobüs bileti fiyatları ortalama TL’dir.

Ankara’dan Selçuk’a otobüs ile ulaşım ortalama saat sürmektedir ve bilet fiyatları ortalama TL’dir.

Diğer şehirlerden geliyorsanız, çevre ilçelerde bulunan otobüs terminallerinde inerek Selçuk ilçesine aktarma yapabilirsiniz.

Selçuk’a Tren İle Ulaşım

Selçuk ilçesine demiryolu ile ulaşım sağlamak için İzmir Mavi Tren seferlerini kullanabilirsiniz. İzmir Mavi Tren ile İzmir’in Basmane ilçesine ulaşım sağladıktan sonra Selçuk’a toplu taşıma araçları ile aktarma yapabilirsiniz.

İzmir Mavi Tren hattı Ankara ile İzmir arasında hizmet vermektedir. Bu hat ile Ankara, Eskişehir, Manisa, Balıkesir ve Kütahya illerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Basmane Tren Garı’nda indikten sonra, Basmane- Selçuk tren hattına aktarma yapabilirsiniz.

İzmir Mavi Tren ile Ankara- İzmir arası yolculuk ortalama saat, Eskişehir – İzmir arası yolculuk ortalama 10 saat, Balıkesir- İzmir arası ortalama 4 saat ve Manisa- İzmir arası yolculuk ortalama saat sürmektedir. Basmane ile Selçuk arası tren yolculuğu ise ortalama 1 saat sürmektedir.

Selçuk’a Özel Araç İle Ulaşım

İstanbul ile Selçuk arası ortalama km’dir ve özel araç ile yolculuk ortalama saat sürmektedir. Özel araba ile Selçuk’a ulaşım sağlamak için; İstanbul- İzmir Karayolu’nu kullanmanız gerekmektedir. İzmir’e girdikten sonra, İzmir- Aydın otoyolunu kullanarak Ege Denizi kıyısındaki Selçuk ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ankara ile Selçuk arası ortalama km’dir ve özel araç ile yolculuk ortalama saat sürmektedir. İzmir- Ankara Otoyolu’nu kullanarak Selçuk ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Selçuk ilçesi, İzmir merkeze ortalama 70 km uzaklıktadır ve şehir merkezinden özel araç ile yolculuk ortalama saat sürmektedir.

İstanbul’dan Selçuk’a Ulaşım

İstanbul’dan Selçuk’a ulaşım için özel araç yolculuğu, havayolu ve otobüs ile yolculuk seçenekleri tercih edilebilir.

Özel araç ile İstanbul’dan Selçuk’a ulaşım ortalama saat sürmektedir. İstanbul- İzmir Karayolu’nu kullanarak ulaşım sağlanabilmektedir.

Otobüs yolculuğu ile İstanbul – Selçuk arası ulaşım ortalama saat sürmektedir ve otobüs bileti fiyatları ortalama – TL’dir.

Havayolu ile Selçuk ilçesine ulaşım sağlamak için, Adnan Menderes Havalimanı’nda indikten sonra HAVAŞ ve İzban seferleri kullanılabilmektedir. Adnan Menderes Havalimanı’ndan Selçuk ilçesine HAVAŞ ile doğrudan ulaşım sağlanabilir. İZBAN hattını kullanacaksanız, Tepeköy İzban durağında indikten sonra, Tepeköy- Selçuk hattına aktarma yapabilirsiniz. İzban ile Havalimanı’ndan Selçuk’a ulaşım ücreti ortalama TL’dir.

Ankara’dan Selçuk’a Ulaşım

Ankara’dan İzmir’in Selçuk ilçesine gitmek için; iki mesafe arasında doğrudan ulaşım sağlayan otobüs seferlerini, özel araba yolculuğu, havayolu ve demiryolu ile ulaşım seçenekleri tercih edilebilir

Ankara’dan Selçuk’a özel araçla yolculuk ortalama saat sürmektedir. Ankara- İzmir Otoyolu’nu kullanarak önce Torbalı ve Menemen’e ve ardından Selçuk’a ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ankara’dan Selçuk’a otobüs ile gitmek için, iki mesafe arası sefer düzenleyen şehirler arası otobüsler tercih edilebilir. Otobüs yolculuğu ortalama saat sürmektedir ve bilet fiyatları ortalama TL’dir.

Ankara’dan Selçuk’a uçak yolculuğu ile ulaşım sağlamak için, İzmir’in Gaziemir ilçesindeki Adnan Menderes Havalimanı kullanılabilir. Ankara- İzmir arası uçak yolculuğu ortalama dakika sürmektedir ve bilet fiyatları ortalama TL’dir. Adnan Menderes Havalimanı’ndan, İZBAN hattı ya da HAVAŞ seferlerini kullanarak Selçuk’a gidebilirsiniz.

Ankara’dan Selçuk’a tren yolculuğu ile gitmek için İzmir Mavi Tren hattını kullanabilirsiniz. Ankara ile İzmir arası tren yolculuğu ortalama saat sürmektedir. İzmir’in Konak ilçesinde indikten sonra, Basmane- Selçuk tren hattına aktarma yaparak 1 saat sonra Selçuk’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara – Selçuk arası tren yolculuğu ücreti ortalama TL’dir.

İzmir’den Selçuk’a Ulaşım

Efes Antik Kenti ile İzmir’in önemli bir tarih ve kültür merkezi olan Selçuk ilçesine, toplu taşıma araçları ile ulaşım seçenekleri mevcuttur.

Otobüs ile İzmir’e geldiyseniz; İzmir Otogarı’nda indikten sonra İZBAN hattına aktarma yapabilir ya da Otogar- Selçuk otobüslerini kullanabilirsiniz. İZBAN hattına aktarma yaparsanız, Tepeköy’de indikten sonra Tepeköy- Selçuk İZBAN hattına aktarma yapmanız gerekmektedir.

İzmir şehir merkezine ortalama 75 km uzaklıkta bulunan Selçuk ilçesine otobüs ile ulaşım ortalama 1 saat sürmektedir. Otobüs ile ulaşım için no’lu E-shot hattı kullanılabilir. Bu hat Tepeköy- Torbalı ve Selçuk ilçeleri arasında hizmet vermektedir.

İzmir merkezden özel araç ile Selçuk’a gitmek için; İzmir – Aydın Karayolu kullanılabilir. Burada, Selçuk kavşağından girdikten sonra önce Torbalı’ya ve ardından Selçuk’a ulaşım sağlanmaktadır. İki mesafe arası özel araç ile yolculuk ortalama dakika sürmektedir.

Selçuk için planladığınız seyahatinizde hangi ulaşım seçeneğini kullanacağınız veya güzergahınızı belirledikten sonra uygun fiyatlarla konforlu bir konaklama deneyimi sunan otel seçenekleri için Selçuk Otelleri sayfamıza hemen göz atmalısınız.

İZBAN Durakları ve İsimleri: İZBAN Sefer Saatleri ve Güzergah Hattı

Aliağa ve Selçuk arasında hizmet veren banliyö hattının toplam uzunluğu kilometredir.

İZBAN sefer saatleri resmi tatil veya hafta içi günlere göre değişiklik gösterir. Havalimanı bağlantılısı bulunan İZBAN, en büyük kent içi raylı toplu taşıma sistemlerinden biridir.

Her gün on binlerce ziyaretçisi İZBAN sefer saatleri ve güzergah hattı nasıldır? diyorsanız “İZBAN Durakları ve İsimleri” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.


İZBAN, TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ilk seferini 30 Ağustos yılında gerçekleştirmiştir.

Diğer adı İzmir Banliyö Sistemi ya da diğer adıyla Egeray olan İZBAN, Aliağa Selçuk arasındaki banliyö hattında hizmet verir.

Toplamda 41 istasyonu bulunur ve kilometre uzunluğundadır. Aliağa-Selçuk arasındaki banliyö hattında hizmet veren İZBAN hafta içi hafta sonu saat ’de açılıyor. Resmi tatillerde bazen saatler değişiklik gösterebiliyor.

İZBAN Durakları ve İsimleri

- Aliağa,
- Biçerova,
- Hatundere,
- Menemen,
- Egekent 2,
- Ulukent,
- Egekent,
- Ata Sanayi,
- Çiğli,
- Mavişehir,
- Şemikler,
- Demirköprü,
- Nergiz,
- Karşıyaka,
- Alaybey,
- Naldöken,
- Turan,
- Bayraklı,
- Salhane,
- Halkapınar,
- Alsancak,
- Hilal,
- Kemer,
- Şirinyer,
- Koşu,
- İnkılap,
- Semt Garajı,
- Esbaş,
- Gaziemir,
- Sarnıç,
- Adnan Menderes Havalimanı,
- Cumaovası,
- Develi,
- Tekeli,
- Pancar,
- Kuşçuburun,
- Torbalı,
- Tepeköy,
- Sağlık,
- Belevi
- Selçuk

istasyonları hizmet vermektedir. Alaybey, Karşıyaka, Nergis ve Şirinyer istasyonları yer altında, diğer istasyonlar yer üstündedir.

İZBAN Sefer Saatleri

Sefer Başlangıç Saati:

Son İstasyona Varış Saati:

İZBAN sefer saatleri resmi tatillerde farklılıklar gösterebilir.
kaynağı değiştir]

İZBAN'ın geçmişi, 'te İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasında imzalanan protokole dayanmaktadır.[5] Temeli 3 Mart 'da atılan hattın işletmeciliğini yapacak olan İZBAN A.Ş. 'de kuruldu.[5] Deneme seferleri 1 Temmuz 'da başlayan Cumaovası - Halkapınar arasındaki kısım, 30 Ağustos 'da hizmete girdi.[10][11] 29 Ekim 'da ise Halkapınar - Aliağa arasında yolcusuz seferler başladı.[10][11] 5 Aralık 'da Cumaovası - Çiğli, 30 Ocak 'de de Cumaovası - Aliağa arasında yolcu taşınmasına başlandı.[4] 6 Mart 'de otuz bir istasyonu bulunan 80 kilometrelik hattın resmî açılışı yapıldı.[5] Mayıs 'te Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği, İZBAN'a "En İyi İş Birliği" kategorisinde birincilik ödülü verdi.[12] 4 Ağustos 'te hattın güneyinden İzmir metrosuna aktarma yapılabilmesini sağlamak için Hilal Tren İstasyonu istasyonu açıldı ve istasyon sayısı otuz ikiye yükseldi.[13]

İZBAN'ın güneyde Cumaovası'ndan Tepeköy'e uzatılması için 14 Mart 'de taraflar arasında protokol imzalandı ve 7 Ekim 'de temel atıldı.[5] 30 kilometre uzunluğunda olan ve altı istasyonu bulunan bu hattın 6 Şubat 'da hizmete girmesiyle İZBAN'ın toplam uzunluğu kilometre, istasyon sayısı ise otuz sekize yükseldi.[1][14] Tepeköy'den Selçuk'a uzatılan hat ise 8 Eylül 'de hizmete girdi.[15] 8 Nisan 'da hattın güneyinde yer alan Belevi istasyonu açıldı.[16] Son genişletme ile uzunluğu kilometreye ve istasyon sayısı kırk bire çıkan İZBAN, Türkiye'nin en uzun şehir içi banliyö hattı konumundadır.[14] Hattın kuzeyde Bergama'ya kadar 50&#;km daha uzatılması ve yedi yeni istasyon yapılması için çalışmalar 11 Haziran 'de başladı.[17] 'a kadar hattın güneyde Tire, Ödemiş ve Bayındır'a uzatılması planlanmaktadır.[18]

Güzergâh[değiştir

IZBAN

IZBAN - Saatler, Güzergahlar ve Duraklar

IZBAN

IZBAN İzmir - Aydın şehrinde Tren toplu taşıma sağlayıcısıdır.

İzmir - Aydın şehrinde, IZBAN şirketine ait, 38 Tren durak ile 8 Tren hattı bulunmaktadır.

Tren hatları, Kuzey'de Aliağa Aliağa durağından, Güney'de Selçuk) Selçuk durağına kadar olan alanı kapsamaktadır. En batı durağı Biçerova (Aliağa) ve en doğu durağı Belevi (Torbali).

Güncellenen Tren saatlerini, programlarını ve i̇stansyonlar görmek için lütfen aşağıdan bir hat seçin

tren durumu, tren gecikmeleri, tren güzergahındaki değişiklikler, durak değişiklikleri ve tüm hizmet değişiklikleri hakkında gerçek zamanlı bilgiler için lütfen IZBAN servis bildirimlerini Moovit'ten kontrol edin.

IZBAN İzmir - Aydın şehrinde Tren toplu taşıma sağlayıcısıdır.

İzmir - Aydın şehrinde, IZBAN şirketine ait, 38 Tren durak ile 8 Tren hattı bulunmaktadır.

Tren hatları, Kuzey'de Aliağa Aliağa durağından, Güney'de Selçuk) Selçuk durağına kadar olan alanı kapsamaktadır. En batı durağı Biçerova (Aliağa) ve en doğu durağı Belevi (Torbali).

IZBAN, İzmir - Aydın genelinde bu bölgeleri de kapsayan Tren hatlarına sahip: Konak, Menderes, Menemen, Karşıyaka, Selçuk, Torbali, Aliağa.

IZBAN şirketine ait en uzun hat: CUMAOVASI-ALIAĞA. Bu Tren hattı, (Torbali) Tepeköy durağından başlıyor ve  (Aliağa)Aliağa durağında sona eriyor. km'lik alanı kapsıyor ve 38 durağı bulunuyor.

En kısa hat: ÇIĞLI-ALIAĞA. Bu Tren hattı,  (Gaziemir) Gaziemir durağından başlayıp  (Konak)Alsancak Gar durağında sona eriyor. 9 durakla 13 km'lik alanı kapsıyor.

Moovit Insights'a göre, IZBAN için en popüler hatlar .

Farklı bilet türlerinin maliyetleri ve fiyatları çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Ayrı hatların tren ücretlerini görmek için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin. Yolculuk ücretleri hakkında daha fazla bilgi ve çevrimiçi tren bileti satın almak için lütfen IZBAN'ın resmi sitesini ziyaret edin.

Belirli bir IZBAN Tren saatini mi arıyorsunuz? İzmir - Aydın için tüm IZBAN hatlarını ve saatlerini, Moovit Uygulaması'nda bulabilirsiniz. Moovit, IZBAN için size en iyi güzergahları gösterir ve adım yol tarifi ile yardımcı olur.

Moovit
Canlı Varış Saatleri, Yol Tarifleri, Haritalar & Daha Fazlası

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir