vizite giriş / Vizite Giriş İşlemleri - SSK Sor

Vizite Giriş

vizite giriş

E vizite giriş işlemleri ve işveren vizite girişi sorgulaması, sgk rapor girişinin nereden ve nasıl yapılabileceği konusunda bu yazımızda ayrıntılı olarak bilgi verilecektir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarihi itibariyle E-vizite Web servisi uygulamasını da hayata geçirdi. Bu uygulama ile;

  • İşverenler E-SGK web uygulamasına bağlanmaya gerek kalmadan çalışanların iş göremezlik raporlarını görüntüleyebilecek ve çalışmazlık bildirimi yapabilecek.
  • Kullanım kılavuzunu indirmek, karşılaşılan hata kodları ve çözümleri hakkında bilgi edinmek için buradaki belgeyi indirebilirsiniz : SGK E-vizite web uygulaması kullanım kılavuzu indir.

E-vizite nedir?

SGK vizite giriş sistemi iş göremezlik raporu alan çalışanların;

  • Elektronik ortamda iş göremezlik rapor girişinin yapılması,
  • Manuel çalışmazlık bildirimi yapılması,
  • Rapor alan çalışanların tarih itibariyle sorgulanması,
  • Yine rapor alan çalışanların T.C. numarası ile sorgulamasına imkan sağlayan sistemdir.

Sgk vizite girişi nasıl yapılır ?

Yukarıda belirtilen vizite işlemleri için uygulamaya;

  • Buradan giriş yapabilirsiniz⇒ vizite giriş ekranı.
  • Vizite ekranına girişi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından size verilen e bildirge kullanıcı kodu yani bildirge kullanıcısı T.C. numarası ve işyeri şifresi ile yapabilirsiniz. 

SGK vizite sorgulaması nasıl yapılır ?

Sgk diğer uygulamalar vizite ekranına giriş yaptıktan sonra;

  • &#;Elektronik Çalışılmadığına Dair Bildirim İşlemleri&#; kısmına giriniz.
  • Buradan Tarihe Göre Rapor Arama kısmından seçtiğiniz tarihe kadar olan raporları sorgulayabilir,
  • Kimlik Noya göre rapor arama kısmından ise T.C. numarası ile sorgulama yapabilirsiniz.
  • Her ay bildirge vermeden önce vizite kontrolü yapmanız ve tarihe göre sorgulama yapmanız önem arz etmektedir.
  • Zira buradan vizite rapor sorgulaması yaparak iş göremezlik vizite onayı yapmadığınızda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından idari para cezası uygulanmaktadır.

Çalışılmadığına dair bildirim işlemleri ve SGK rapor onaylama yapılmadığında uygulanacak güncel ceza tutarlarına çalışmazlık girişi nasıl yapılır sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Rapor vizite onaylama işlemi nasıl yapılır ?

Rapor alan çalışan için her ay bildirge vermeden önce viziteye giriş yaparak tarihe göre rapor sorgulaması yaparak onaysız raporları onaylamanızı öneririz. Vizite rapor onaylama işlemi için e SGK vizite girişi yaptıktan sonra;

  • Elektronik Çalışılmadığına Dair Bildirim İşlemleri kısmında &#;Tarihe Göre Rapor Arama&#; ve ya &#; Kimlik Noya Göre Rapor Arama&#; kısımlarından elektronik ortamda gönderilen raporları listeleyip çalışmazlık bildirimi yapabilirsiniz.
  • Eğer işçi yeni başladıysa ve henüz bildirgesi gönderilmeden iş göremezlik raporu aldıysa rapor bir önceki işyerine düşer. Ayrıca rapor elektronik ortamda düzenlenmedi ise yine Elektronik Çalışılmadığına Dair Bildirim İşlemleri kısmında sorgulama yaptığınızda listelenmez. Bu tür bir durumda yani işçinin raporu var ancak sistemde çıkmıyorsa sgk vizite onayını manuel yapmanız gerekiyor. Bu tür durumlarda iş göremezlik girişini Manuel Çalışılmadığına Dair Bildirim İşlemleri kısmından Giriş diyerek yapmanız gerekiyor. Ayrıntılı bilgi için manuel rapor girişi nasıl yapılır sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kimlik no&#;ya göre rapor arama nasıl yapılır ?

Eğer sadece bir sigortalı için e vizite sorgulaması yaparak SGK iş göremezlik girişini gerçekleştirecekseniz bu işlemi SGK e vizite girişi yaptıktan sonra Elektronik Çalışılmadığına Dair Bildirim İşlemleri menüsü üzerinden &#; Kimlik Noya Göre Rapor Arama&#; bölümünden yapabilirsiniz.

Memur vizite girişi nasıl yapılır ?

Devlet memurları için de artık iş kazası bildirimleri ve rapor bildirimleri sgk e-vizite uygulaması üzerinden yapılmaktadır. Ancak devlet memurları için sgk vizite rapor onaylama uygulaması farklıdır ve giriş için yetki alınması gerekmektedir.

  • Memur e vizite rapor onaylama uygulamasına buradan T.C. numarası ve şifre ile giriş yapabilirsiniz ⇒ memur vizite giriş uygulaması.
  • Eğer devlet memurları çalışılmadığına dair bildirim girişi ve iş kazası bildirim uygulaması için yetkiniz yoksa aynı sayfada yetki talep formlarını alıp eksiksiz doldurarak bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Merkezi&#;ne başvurabilir ve yetki alabilirsiniz.

İş kazası bildirimi nereden yapılır ?

İş kazası vizite girişi ve bildirim işlemleri farklı bir uygulama üzerinden yapılmaktadır. İş kazalarının oluş tarihinden sonraki günden başlayarak en geç 3 iş günü içerisinde bildirimi zorunludur.

  • Elektronik ortamda iş kazası bildirimi için uygulamaya buradan SGK e bildirge kullanıcı şifreleriniz ile giriş yapabilirsiniz ⇒ iş kazası bildirim ekranı.
  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra  İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM İŞLEMLERİ alt menüsünde yer alan Giriş kısmından iş kazası bildirimini gerçekleştirebilirsiniz.
  • İş kazası geçiren çalışan için iş kazası bildirimi yeterli değildir. Aynı zamanda işgörmezlik girişini yukarıda anlatıldığı şekilde ve süresinde yapmanız gerekmektedir.
  • İş kazası bildirimi nasıl yapılır başlıklı yazımızı ziyaret ederek adım adım nasıl bildirim yapabileceğiniz hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Sgk e vizite iş kazası sorgulaması nasıl yapılır ?

İş kazası sgk vizite ekranından daha önce iş kazası bildirimi yapılan sigortalılarınız için görüntüleme ve sorgulama yapabilirsiniz. Bunun için iş kazası vizite sistemine giriş yaptıktan sonra;

  • İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM İŞLEMLERİ kısmına geliniz
  • İş Kazası Bildirim Görüntüleme/Güncelleme menüsünden sorgulama ve görüntüleme yapabilirsiniz.

SGK vizite giriş hatası

Dönem dönem vizite giriş sistemi hata verebilmektedir. Bu hataların birçok nedeni olabilmektedir. SGK sisteminden kaynaklı hatalar belirgin nedeni olarak öne çıkmaktadır. Eğer SGK sisteminde hata yoksa ve siz sisteme girişte hata yaşıyorsanız modeminizi resetleyerek tekrar denemenizi öneririm. Bu da çözüm olmazsa farklı bir bilgisayarda ya da farklı bir tarayıcıda tekrar deneyebilirsiniz. 

SGK rapor yazma

SGK rapor yazma diğer adı ile elektronik istirahat uygulaması birinci basamak sağlık hizmeti sunucularında çalışan yani aile hekimleri ve diğer hekimlerin rapor alan sigortalılar için rapor girebileceği uygulamadır. Rapor giriş ekranına buradan girebilirsiniz ⇒ rapor yazma ekranı giriş

Vizite Giriş Sistemi Nedir?

SGK E-Vizite sistemi işverenlerin geçici iş göremezlik raporu alan çalışanları için çalışmadıklarına dair bildirim diğer bir adı ile rapor onaylama işlemini yapabildikleri sistemdir.

E vizite rapor onaylama nasıl yapılır?

Rapor onaylama işlemleri E-vizite uygulamasından yapılmaktadır. SGK vizite onaylama sistemine girdikten sonra &#;Elektronik Çalışılmadığına Dair Bildirim İşlemleri&#; bölümündeki &#;Tarihe Göre Rapor Sorgulama&#; ya da Kimlik Noya göre rapor arama bölümlerinden rapor sorgulaması yaparak bildirim yapabilirsiniz.

Raporu sisteme kim girer?

Raporu SGK elektronik istirahat uygulaması üzerinden doktor girer. Rapor girilip onaylandıktan sonra elektronik ortamda hem işverene hem de SGK&#;ya gönderilir. Rapor bitiminde işveren onaylar ve SGK da ödeme yapar.

Rapor onaylama süresi kaç gündür?

Rapor onaylaması her ayın beyanname son gününe göre hesaplanır. Raporun bittiği tarihi takip eden ayın son muhtasar ve prim hizmet beyannamesi verme günü aynı zamanda rapor bildirimi için de son gündür. Örneğin 20 Aralık tarihinde biten bir rapor için işverenin son bildirim tarihi 26 Ocak olacaktır.

Vizite girişi işverenlerin kullandığı iş kazası, hastalık ya da doğum sebebiyle rapor alan çalışanları için bildirim yapılması gereken önemli olan uygulamalardan biridir.  Bu uygulama üzerinden aynı zamanda işverenler sigortalı çalışanlarının çalışmazlık bildirimi işlemlerini de gerçekleştirebilmektedir.  Peki vizite girişi nasıl yapılır vizite kullanım detayları nelerdir?

Vizite Girişinin Yapılması Adım Adım Kullanım Detayları

seafoodplus.info sitesinden SGK e Bildirge Şifresi ile giriş yapmak gerekmektedir.  Uygulamaya giriş sağlandıktan sonra uygulamadaki menüler ve menülerden yapılan işlemlerin kullanım amaçları sırasıyla;

Kimlik numarasına göre rapor arama;  bu bölümden iş göremezlik raporunun alındığı sigortalının T.C. numarası ile sorgulama yapılarak rapor için çalışmazlık bildirimi gerçekleştirilebilmektedir.   Dikkat edilmesi gereken şey ise sorgulama yapıldığı esnada ‘ vaka türü’  kısmına dikkat edilmelidir. Örnek olarak iş kazasının sonrasında rapor alındıysa ve hastalık için sorgulama yapılırsa rapor ekrana düşmemektedir.

Tarihe göre rapor arama, bölümünde sorgulama yapılan tarihe kadar alınan bütün iş göremezlik raporları ekrana dökülmektedir.  Burada onaysız olan sigortalılara çalışmazlık bildirim girişi yapılabilir.  Bu kısım her ay bildirge verilmeden önce kontrol edilmelidir.  Çünkü çalışılmadığına dair bildirim girişi yapılmadığından Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından cezai bir yaptırım uygulanacağı bilinmelidir.

İşveren iletişim bilgileri,  bu bölümde telefon ve mail adresi işveren tarafından güncellenmelidir.  İletişim bilgilerinin doğruluğundan emin olunmalıdır.  Çünkü rapor alan işçinin durumu için bildirim e-posta üzerinden alınmakta ve maille gerçekleştirilmektedir.

Onaylı raporlar,  önceden çalışmazlık girişi yapılmış olan bütün raporların görüntülemesini yapmak mümkündür.

Arşiv, kısmında belirli bir tarih aralığı seçilerek belirli sebeplerle arşive kaldırılan raporları görüntülemek mümkündür.

Manuel çalışılmadığına dair bildirim işlemleri,  bu bölümde Sosyal Güvenlik Kurumunun vizite giriş uygulama en önemli kısımlarından biri olmaktadır. Bu alanda raporu elektronik ortamda kişiye düşmeyen,  tarih ile T.C. kimlik numarasına göre sorgulama yapılan fakat görüntüleme yapılamayan raporlar için manuel rapor girişi yapılabilmektedir.  Giriş kısmı manuel rapor girişi,  Görüntüleme bölümünde görüntülemeyi ve Güncelleme bölümünde de güncelleme veya manuel olarak girilen raporun iptali gerçekleştirilebilir.

Vizite sorgulamayı yapmak isteyenler e vizite girişi uygulamasında onaylanan raporunu görmek isteyenler onaylı raporlar bölümünde görüntüleyebilirler.

SGK sayılı duyurusunda;

sayılı Kanunun 4. Maddesinin (a) bendi kapsamındaki sigortalıların istirahatli olduğu sürelerdeki çalışmazlık bildirimlerinin işverenleri tarafından daha kolay yapılabilmesi için yeni bir uygulama olan “vizite web servisi” nin işletime açıldığı,

Söz konusu uygulama ile sigortalılara ait iş göremezlik rapor bilgilerinin temin edilmesi ve rapora ilişkin çalışılmadığına dair bildirim işleminin yapılmasının sağlandığı,

Web uygulaması olmaksızın bildirim yapılması amacıyla hali hazırda kullanılan bilgi sistemleri otomasyon yazılımlarına entegre olacak şekilde hizmete sunulduğu,

“Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi (4A)” uygulamasına ve SGK duyurusuna seafoodplus.info bağlantısı yoluyla erişilebildiği,

Çalışılmadığına dair bildirim işleminin yapıldığı seafoodplus.info uygulamasında geçerli kuralların, yeni uygulama olan web servis için de geçerli olduğunu, Yeni uygulamaya seafoodplus.info adresinden erişileceğini,

Açıklamıştır.

Söz konusu SGK Duyurusuna aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir