bebeklerde konak / Bebeklerde konak neden olur, nasıl geçer? - Son Dakika Magazin Haberleri | N-Life

Bebeklerde Konak

bebeklerde konak

Bebeklerde konak nasıl geçer, neden olur? Bebeklerde konak temizliği için doğal yöntemler

 Bebeklerde konak nasıl geçer, neden olur? Bebeklerde konak temizliği için doğal yöntemler

Misler gibi tertemiz olmak için bebeğinize yaptırdığınız banyo sonrasında düzenli saç bakımının önemi büyüktür. Bebeklerde sağlıklı bir saç bakımı için kullanacağınız tüm ürünlerin bebeğe uygun olması gerekmektedir. Peki bebeklerde saç bakımı nasıl yapılır? Bebeklerde konak neden olur? Bebeklerde konak nasıl geçer? Konak temizliği doğal yollarla nasıl yapılır? Bebeklere konak için bitkisel çözümler neler? Bebeklerin saçları nasıl kurutulur? Bebeklerde A'dan Z'ye saç temizliği ve bakımı

Hem yetişkinlerde hem de bebeklerde önemli bir yeri olan saç bakımı, düzenli yapıldığı zaman saç derisinin zedelenmesini ve saçın sağlıksız görünmesinin önüne geçer. Gerek yetişkinlik döneminde gerek de bebeklik döneminde bakımın sağlıklı yollarla gerçekleştirilmesi, cilt sağlığı üzerinde olumlu etkiler bırakır iken cilde direkt olarak temas eden bakım ürünlerinin olumsuz özellikler taşıması bebeğin sağlığını riske atar. Özellikle de ilk defa anne ve baba olan kimselerin hastane sonrasında eve taburcu olmaları ile yepyeni bir hayat başlar. Bebeklerinin beslenmesinden bakımına, bakımından sağlığına kadar fikir sahibi olmak sağlıklı bir büyümenin olmazsa olmazıdır. Annelerin yeni doğan bebekleri üzerinde en çok korktukları şey ilk banyodur. Daha öncesinde böyle bir deneyim yaşamamış olan ebeveynler, bebeklerine istemeden zarar verme düşüncesi ile tedirgin olabiliyor. Doğru yöntemlerle pratik bir şekilde yaptırılan banyo sonrasında bakımın önemi ise bir hayli fazladır. Eğer gerekli hassasiyet ve temizlik sağlanmazsa bebeklerde konak problemi kaçınılmaz olacaktır. Saç derisinde pul pul dökülmelerle kendini gösteren konak temizliği için tercih edebileceğiniz doğal yöntemler elbette mevcut. Peki bebeklerde konak temizliği nasıl yapılır? Bebeklerde konak neden olur? Bebeklerde konağın geçmesi için yapabilecekleriniz

KONAK NEDİR? BEBEKLERDE KONAK NEDEN OLUR?

Bebeklerde konak temizliği

Bebeklerde konak temizliği

Daha çok yeni doğan bebeğin ilk üç ayında karşımıza çıkan konak problemi, kepeğe benzer görünümü ile dikkat çekmektedir. Başlangıçta sarıya çalan bir renkte olan kabuklanmalar zamanla pembeleşebilmek de hatta bazen doğum lekesi ile bile karıştırılabilmektedir. 3. ayın sonlarına doğru tamamen iyileşen konak sorununun ortaya çıkmasındaki en büyük etken yağ bezlerinin fazla fazla salgı yapmasından kaynaklanmaktadır.

Olması gerekenden fazla miktarda biriken yağ ciltte birikince kuruyarak pul pul dökülmeye neden olur, böylelikle de konak oluşumu gözle fark edilmeye başlar.

BEBEKLERDE KONAK NASIL BELLİ OLUR? BEBEKLERDE KONAK BELİRTİLERİ

Bebeklerde konak neden olur?

Bebeklerde konak neden olur?

Kaşlarda, alında, yüzde ve kulaklarda olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde görülebilen konak bebeklerde en çok saç derisinde ortaya çıkmaktadır. Hafif dereceli Seboreik Dermatit olarak görülen ve iltihapla beraber ince beyaz pullarla kendini gösteren konak, bir çeşit yeni doğan hastalığıdır. Kızarıklık, kabuklanma, saç dökülmesi, ölü deri gibi belirtiler varsa bebekte konaktan şüphelenilebilir. Yaygın bir cilt sorunu olan ama bir süre sonra geçen konakların kuru tutulmaması önemlidir. Her daim nemli tutulması gereken konaklı bölgede temizliğin yapılabilmesi için uygulanabilecek bazı doğal formüller vardır. Bebeklerde konak sorununu kökünden çözecek bitkisel yöntemler sayesinde konak temizliği kolaylıkla yapılabilecektir. 

BEBEKLERDE KONAK NASIL GEÇER? BEBEKLERDE KONAK TEDAVİSİ

Herhangi bir kaşıntıya neden olmayan ama estetik açıdan da hoş görünmeyen konak probleminde mantar enfeksiyonu da görülebilir. Uzun süreli konak durumunda muhakkak doktora gidilmesi gerektiği ebeveynler tarafından unutulmamalıdır. Kafa derisinde oluşan pul pul kabukları temizlemek için işinize yarayacak bitkisel çözümlerimiz sizlerle

BEBEKLERDE KONAK İÇİN DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Bebeklerde konak tedavisi

Bebeklerde konak tedavisi

Saç derisinde görülen konakların temizliği için kabukların yumuşatılması ama kesinlikle koparılmaması gerekir. Bebek yağı ya da vazelin ile gece boyu yumuşatılabilen kabuklanmaların pul pul dökülmesine yardımcı olabilirsiniz. Eğer konak saçsız deride oluşmuşsa pişik kremi veya diğer vazelin, bebek yağı gibi ürünlerle yumuşatma sağlanabilir. Saç derisi üzerinde pul pul oluşan dökülmelerin önüne geçmek için banyo öncesinden 1 saat önce pullu yere zeytinyağı ya da bebek yağı kullanılabilir. Saç derisinde hafif masaj yapmakta konak temizliğinde etkili olacaktır. Zeytinyağının haricinde badem yağı, nemlendirici krem ve yağlar sürülebilir.

Bebeklerde konak temizliği için evde uygulanabilecek doğal formüllerin haricinde konak temizliğine yardımcı özel şampuanlarda üretilmektedir.

BEBEKLERDE KONAK İÇİN ŞAMPUAN ÖNERİLERİ

bebeklerde konak için şampuan

bebeklerde konak için şampuan

Bioderma ABCDerm Babysquam Konak Giderici Krem (Ort. 40 TL)

Mustela Konak Önlemeye Yardımcı Yenidoğan Şampuanı (Ort. 40 TL)

HappyBaby Innocent Konak Kremi (Ort. 45 TL)

BEBEKLERDE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILMALI?

Bebeklerde saç bakımı nasıl yapılır

Bebeklerde saç bakımı nasıl yapılır

TIKLA OKU: BEBEKLERDE HANGİ SABUN VE ŞAMPUAN KULLANILMALI?

Özellikle de yeni doğan bebeklerin ilk aylarında yapılan saç bakımları sağlık açısından oldukça önemlidir. Banyo sonrasında özenle yıkanıp taranan saçlar ve kullanılacak bazı doğal ürünler saçların havalandırılması için gereklidir. Bebeklerde bakımlı saçlara sahip olmanın sırrı ilk olarak saçların havalandırılmasından geçseafoodplus.info yetişkinlere göre kırılgan ve narin yapıda olan bebeklerin saçları günlük temizlik ihtiyaçlarının birer parçasıdır. Peki saç bakımında hangi noktalara dikkat etmek gerekir? İşte yanıtı

İçerisinde alkol, paraben,phytalat gibi zararlı maddelerin bulunmadığı ürünlerin kullanımı ile bebekte birtakım alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Bu yüzden bakım ürünleri konusunda organik olması çok önemlidir.

BEBEKLERİN SAÇLARI NASIL YIKANMALI? BEBEKLERDE SAÇ TEMİZLİĞİ

Bebeklerin saçları nasıl yıkanmalı

Bebeklerin saçları nasıl yıkanmalı

TIKLA OKU: BEBEKLERDE HIZLI SAÇ UZATMA YÖNTEMLERİ

Tercih edilecek organik şampuan ile yıkanan saçlarda temizleyici üründen sonra dikkat edilmesi gereken öncelikli aşama suyun sıcaklığıdır. Bebeklerin cildi hassas olduğu için ısıyı doğru şekilde ayarlamak gerekir. Bu esnada suyun ılık olmasına dikkat edilmelidir.

BEBEKLERİN SAÇLARI NASIL TARANMALI?

1- Bebeğiniz için tarak seçerken dikkat etmeniz gereken ilk özellik, fırçanın sert kıllı olmamasıdır. Eğer tercihiniz tarak kullanmaktan yanaysa, dişleri kısa olanları satın almalısınız.

2- Gür ya da kıvırcık saçlı bir bebeğiniz varsa fırça yerine tarak kullanmak daha etkili olacaktır.

3- Tarama işlemini saç diplerinden başlayarak uçlarına doğru nazik hareketlerle yapmalısınız.

4- Yaşı küçük olan çocuklarda konak problemi görülebilir. Kafa derisinde konak oluşmaması için haftada 2 kez saçlar şampuanla yıkanmalıdır. İsteyenler bebek yağı ya da saç kremi de uygulanabilir. Ardından saçlar yine iyice durulanmalıdır.

BEBEKLERİN SAÇLARI NASIL KURUTULMALI?

bebeklerde konak

bebeklerde konak

TIKLA OKU: BEBEKLERDE SAÇ DÖKÜLMESİ NEDENLERİ VE DOĞAL ÇÖZÜMÜ

Rahatlıktan yay gibi gevşemiş olan bebeğin banyo sonrasında saçları muhakkak kurutulmalıdır. Yumuşak ve ince yapıda çıkan saç tellerinin kurutma makinesi ısısı görmesi çok zararlı olacağı için yumuşak havlu ile tampon hareketlerde kurutmak daha doğru olacaktır.

BEBEKLERİN SAÇ BAKIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

- Doktorun onay verdiği bir saç kremini şampuan sonrasında kullanabilirsiniz. Eğer banyo sevmeyen bir bebeğiniz varsa saçlarının daha kolay taranması için  organik ve doğal kremli şampuan kullanabilirsiniz.

- Haftada bir defa şampuan kullanmak başlangıçta bebeğinizin saçı için yeterli olacaktır.

- Dişleri geniş aralıklı ve ucu plastik kalpı fırçaları kullanabilirsiniz.

- Bebeklerin saçlarına şirin görünmesi için kurdele takmayın veya sıkı at kuyruğu yapmayın. Bu iki hareket bebeklerde kelliğe neden olabilir.

- Saçlar karışmışsa bir elinizle saçı tutup diğer elinizle narince ayırın, aksi takdirde bebeğinizin canı yanabilir.

Bebeklerde Konak Nedir? Bebeklerde Konak Nasıl Temizlenir?

Bebeklerde konak, doğumdan itibaren yaşamın ilk haftalarında bebeklerin baş derisinde sıklıkla görülen bir durumdur. Sarımsı, kabuk şeklinde bir görüntü oluşturur. Bu bir hastalık ya da bulaşıcı bir olgu değildir. Doğal içeriklerden oluşan bir bebek konak şampuanı ile banyo yapılması halinde önlenebilir. Konak oluşan bebeklerde, saç derisine doğal bebek yağı ile uygulayacağınız basit bir uygulama ile konağı rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Bebeklerde Konak Nedir?

Bebeklerde konak oluşumu yaşamının ilk aylarında sıklıkla rastlanan bir durumdur. Bebeğin baş derisinde pullanmaya benzer oluşan kabuksu yapı konak olarak adlandırılır. Bebeklerde konak bir hastalık ya da hijyen eksikliği belirtisi değildir. Bebeğin cildinde oluşabilecek doğal bir süreçtir. Bebeklerde konak herhangi bir kızarıklık ve kanama gibi ileri bir durumda değilse bebek için ağrılı bir durum değildir. Bulaşıcı bir durum olmadığı gibi kaşındırma da yapmaz. Bebeklerde yaşamın ilk haftalarında yağ bezlerinin fazla çalışması sonucu oluşan yağın, cildin dışına çıkarak oluşturduğu pulumsu döküntülerdir. Bebeklerde konak genellikle 1 yaşa kadar kendiliğinden düzelen bir durumdur. Bebeğe banyo yaptırılırken doğal bileşenlerden oluşmuş bebek şampuanı kullanarak konak oluşumunun önüne geçilebilir. Bebeklerde konak görüldükten sonra evde, doğal yağlardan oluşan ve bebek cildine uygun, petrokimyasal içermeyen bir bebek yağı kullanılarak konak döküntülerinin temizlenmesi mümkündür.

Bebeklerde Konak Neden Olur?

Hamilelik sırasında annede çeşitli gebelik hormonları salgılanır. Bu hormonlar gebelik sırasında anneden bebeğe geçer ve bebek doğduktan sonra da bebeğin vücudunda bulunmaya devam eder. Anneden bebeğe geçen bu hormonlar doğumdan sonra bebeğin yağ bezlerinin aşırı çalışmasına neden olur. Saç derisi başta olmak üzere kaş, alın gibi deri bölgelerinde bulunan yağ bezlerinden üretilen fazla yağ ciltten atılır ve birikmeye neden olur. Buna sebum denir. Böylece saç derisindeki sebumun oluşturduğu yağlı alanlarda ölü hücreler birikerek kabuksu yapılar oluşturur. Buna ek olarak, Malassezia fungus adlı bir maya türü de sebumun ciltte birikmesine neden olabilir. Halk arasında konak olarak bilinen bu durum, literatürde infantil seboreik dermatit olarak adlandırılır. Bebeklerde konak, patolojik bir durum ya da bir rahatsızlık değildir. Genellikle yaşamın ilk aylarında ortaya çıkar ve 1. yaşa doğru sonlanır. Nadiren 2. yaşa kadar sürer. Doğal bebek ürünleriyle yapılan banyo ve saç bakımı ile düzenlenebilir ve özel bir tedavi gerektirmez. Ancak bu kabuksu yapıların elle soyulmaması ve nemlendirmeden fiziksel müdahale ile çıkarılmaması gerekir. Konak, cildin doğal yöntemlerle ve doğal ürünlerle, doğru bir şekilde nemlendirilmesi ve bakım yapılmasıyla rahatlıkla temizlenebilir.

Bebeklerde Konak Nasıl Temizlenir?

Bebeklerde konak, evde uygulanan doğal bakım yöntemleri ile temizlenebilir. Bebeklerde konak oluşumu ise doğal bir bebek şampuanıyla saçın yıkanması ile engellenebilir. Keklik üzümü ekstresi içeren doğal malzemelerden üretilmiş köpük bebek şampuanı kullanımı, saç derisindeki yağ oluşumunu azaltıp, bebeklerde konak oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca ayçiçeği, yulaf proteini ve Hindistan cevizi yağı gibi bileşenlerden oluşan doğal şampuanlar sayesinde bebeğin saç derisinin temizlenmesi sağlanır. Bu bileşenler saç derisinin konaktan arınmasına yardımcı olur. Bebekte konak oluşumu görüldüğü durumlarda ise doğal bebek yağı kullanılarak konağın temizlenmesi mümkün olur. İlk önce, bebek cildine uygun, doğal bebek yağı uygulanarak konaklı saç derisi nemlendirilir. Konağın temizlenmesi için mutlaka saç derisinin nemlendirilmesi gerekir. Nemlendirmeden yapılacak bir uygulama ciltte kızarıklığa ya da kanamaya neden olabilir. Böyle bir durumda cilt tahriş olabilir. Bu nedenle bebekte konak, doğal ve bebek cildine uygun asitlik (pH) derecesine sahip bebek yağı yardımıyla nemlendirilir. Nemlendirme pamuk yardımıyla yapılabilir. Yağ uygulanan saç derisi bir süre bekledikten sonra ince dişli yumuşak bir bebek tarağıyla hafifçe taranır. Tarama sırasında oldukça hafif hareketlerle temizleme yapılmasına özen gösterilmelidir. Evde yapılabilecek bu doğal uygulamayla ve doğal bileşenler içiren bebek şampuanı ve bebek yağı ile bebeğinizin saç derisini konaktan arındırmanız mümkündür. Konak oluşan cilt bölgesinde kızarıklık, kanama gibi belirtiler gözlemliyorsanız ve konak oluşumu yalnızca bahsedilen bölgelerle sınırlı kalmayıp, vücudun diğer bölgelerine de yayılmışsa, uzman bir hekimden destek almayı ihmal etmeyin.

Bebeklerde Konak ve Tedavisi

Yeni doğan bebeklerde görülen bu hastalığın detaylarını öğrenmek için yazımızın devamını okuyun. Bebeğinizin kafasındaki kalın ve yağlı saç derisinden endişelenmeyin. Konak adı verilen bu tabaka, yavrunuzun vücudunun ürettiği doğal ve zararsız bir yapıdır. Genelde de birkaç ay içinde geçer.

Bebeklerde Konak Neden Olur?

Bebeğinizin kafasındaki kalın ve yağlı saç derisinden endişelenmeyin. Konak adı verilen bu tabaka, yavrunuzun vücudunun ürettiği doğal ve zararsız bir yapıdır. Genelde de birkaç ay içinde geçer. Konağın nedenleri tam olarak bilinmemektedir. Ancak bir hastalıktan, alerjiden ya da hijyen eksikliğinden de kaynaklanmaz.

Bebeklerde Konak Belirtileri Nelerdir?

Konağın görüntüsü bebekten bebeğe değişebilirken aşağıda belirttiğimiz bazı belirtiler de tüm bebeklerde ortaktır.

  • Kalın, yağlı ve pul pul görünen saç derisi
  • Saçların dökülmesi
  • Saç derisi üzerinde beyaz ve sarı pullar
  • Kafa derisinde oluşan yaralar

Konak ve Tedavisi

Bebeklerde Konak Nasıl Temizlenir?

Konak tıbbi müdahaleye gerek kalmadan birkaç hafta içinde kendiliğinden geçer. Nadiren görülse de bazı bebekler için bu süre 1 seneyi de bulabilir. Konağı tedavi etmek için birçok yöntem ve tedavi çeşidi vardır.

  • Saç Derisine Bebek Yağı İle Masaj Yapın: Bebeğinizin konaklı saç derisini yavaşça ve hafifçe ovarak yağlayabilirsiniz. Yağ, ince bir tabaka şeklinde olmalıdır. Fazla abartmamalısınız. Bu derinin yumuşamasını sağlar. Ama şampuanın da saç derisine yapışıp durumu daha da kötüleştirmemesi için yağı, bebeğinizin başını şampuanla yıkadıktan sonra kesinlikle sürmeyin.
  • Saç Derisine Vazelin Yağı Sürün: Bebeğinizin saç derisine vazelin de sürebilirsiniz. Bu işlem saç derisinin yumuşamasına ve pulların dökülmesine yardımcı olur. Bu işlemi gece yapıp sabah da pulların dökülmesi için hafifçe ovduktan sonra saç derisini yıkayabilirsiniz.
  • Yumuşak fırça kullanın: Konaklı saç derisini yumuşak bir fırça yardımıyla çok hafifçe parçalayabilirsiniz. Yumuşak fırça pullanmış derileri döker ve saç derisindeki kan sirkülasyonunu arrır. Ancak bu işlem de ölü deri hücrelerinin cilde yapışmasını önlemek için saçı şampuanla yıkamadan önce yapılmalıdır.
  • Her gün saçlarını yıkayın: Bebeğinizin saç derisini her gün bebe şampuanı ya da hafif sabunla yıkayabilirsiniz. Saç derisindeki pullanma azaldıkça, şampuanla yıkama işlemini haftada 2’ye kadar indirebilirsiniz.

Kaçınılması Gereken İşlemler

  • Kafa derisindeki pulları kesinlikle elinizle kaldırmaya çalışmayın enfeksiyona neden olabilirsiniz, Yetişkinler için üretilen kepeğe karşı etkili şampuanlarını kullanmayın.
  • Yetişkin şampuanları formaldehit, kresol ve PVP içerdiğinden dolayı bebeklerde kullanılması sakıncalıdır. Çünkü bebek kafa derisi yetişkinlere göre daha narindir kimyasalların emilimi çok daha hızlıdır. Doktorunuza danışmadan hiçbir kremi kullanmayın.

Uzm. Dr. Nihan Çehreli tarafından onaylanmıştır

Özellikle birkaç aylık olan bebeklerde son derece yaygın olan konak oluşumu, kafa derisindeki pullanma ve dökülmelere neden ola bilen bir olgudur. Sağlık açısından bir sorun teşkil etmeyen konak, bebeklerde kepek benzeri olmakla birlikte yağlı ve daha kalın bir yapıda oluşur. Bu bağlamda konak oluşumu, yeni anne olanları tedirgin eden bir durum olarak öne çıkar. Her ne kadar geçici olsa da bazı bebeklerde daha inatçı olan konak oluşumu, çeşitli uygulamalar ile kolaylıkla tedavi edilebilir. Nemlendirici ve bitkisel özlü bebe şampuanı ile yapılacak olan bebek bakımı, aşırı konak oluşumunun engellenmesini sağlar. Aynı şekilde 0 ila 2 yaş arası bebeklerde yaygın olarak görülen aşırı kepeklenme de bu uygulama sayesinde önlenebilir.

Bebeklerde yaygın olarak meydana gelen konak oluşumunun tam nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte genel olarak hijyenik sebeplerden olduğu tahmin edilmektedir. Hamilelik sonrası bebeğe anneden geçen hormonlardan dolayı ya da bebeğin cildindeki yağ bezelerinin yoğun bir şekilde çalışmasından dolayı oluştuğu tahmin edilen konakların tedavisi için çeşitli yöntemler mevcuttur. Bu yazımızda bebeklerde konak önleyici şampuan gibi bebek konak oluşumunu engelleyen çözümler üzerinde duracağız.

Konak Oluşumunu Engelleyen Bebe Şampuanları

Bebeklerde konak tedavisi için anneler tarafından en sık tercih edilen yöntemlerden biri bebekler için özel formüle edilmiş bebek şampuanı gibi bebek bakım ürünleridir. Ana etken maddesi hodan tohumu yağı olan konak önleyici bebek şampuanı, özellikle kuru cildin beslenmesinde de son derece etkilidir. Konak önleyici bebe şampuanı, düzenli olarak kullanıldığında bebeğin kafa derisinde oluşan konakların oluşumunu kalıcı olarak engeller.

Minidolin bebek saç vücut şampuanı, çok amaçlı kullanımıyla hem kepeklerin temizlenmesinde hem de konak oluşumunun engellenmesinde son derece etkilidir. Bu gibi işlevlerinin yanı sıra ürün, vücutta oluşan isilik ve kaşıntıların önlenmesi amacıyla da kullanılabilir. Bebeklerin narin cildine göre formüle edilmiş olan içeriğiyle Minidolin bebek saç ve vücut şampuanı besleyici ve sağlıklı bir kullanım vaat eder.

Konak Tedavisinde Zeytinyağı Kullanımı

Özellikle saç ve cilt bakımı için yaygın olarak kullanılan zeytinyağı, bebeklerde konak tedavisi amacıyla da kullanılabilir. Besleyici içeriğe sahip olmasının yanı sıra zeytinyağı; antioksidan, E – C vitaminleri, polifenol ve benzeri maddelerle cildi derinlemesine besleyen şifa kaynağıdır. Bu bağlamda bebeklerde konak tedavisi amacıyla da kullanılabilmektedir. Doğal nemlendirici olarak da kullanılabilen zeytinyağı düzenli olarak kullanıldığında cildin kendini yenilemesine olanak verir ve ciltteki ölü derilerin temizlenmesinde önemli bir rol oynar.

Tüm bunların yanı sıra zeytinyağı, bebeklerin cilt sağlığı açısından tercih edilebilecek en doğal ürünlerden de biridir. Piyasada bebeklerin hassas ciltlerine zararlı olabilecek SLS, SLES gibi kimyasal içeriğe sahip olan kozmetik ürünleri kullanmak yerine zeytinyağı bazlı bebe losyonu gibi ürünleri kullanmak çok daha mantıklı olacaktır.

Bebeklerde Konak Tedavisi İçin Nemlendiricili Vücut Losyonu

Bebeklerde cildin nem ihtiyacı son derece yoğun olduğundan bebek losyonu, bebeğin cildinin nem ihtiyacını karşılayacak şekilde formüle edilmiştir. Aynı şekilde kepeklenme ve konak oluşumu gibi durumlarda da son derece etkili olan bebe losyonları, bebek bakımı ürünleri arasında anneler tarafından yoğun olarak tercih edilir. Minidolin bebek losyonu, özellikle zeytinyağı, argan yağı gibi doğal ve bitkisel içerikleri ile bebek cildinin tüm ihtiyaçları gözetilerek tasarlanmıştır.

Minidolin bebek losyonu, konak tedavisi için de etkili bir şekilde kullanılabilir. Argan yağı içeriğiyle cildi beslemesinin yanı sıra yara ve kızarıklıklara karşı da etkili olan bebek vücut losyonu, sağlıklı bir ürün rahatlığı yaşatır. Bunun yanı sıra pantenol sayesinde de vücut losyonu, cildin nem ihtiyacını karşılayarak derideki kuruluğun giderilmesini de sağlar.

Bebeklerde Şampuanla Konak Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bebeklerde konak önleyici şampuan ile konak tedavisi yapmak için öncelikli olarak konak oluşumunun yoğun olduğu bölgelere Minidolin Nemlendirici Bebek Vücut Losyonu sürülerek yaklaşık yarım saat bekletilir. Sonrasınca yumuşak bir fırçayla ve ılık suyla bölge temizlendikten sonra bölgeye Minidolin konak önleyici bebek şampuanı uygulanır. Düzenli olarak uygulandığı takdirde bebeğin kafa derisindeki konak oluşumu zamanla engellenmiş olur. Tüm bu süreç zarfında şampuan ve losyonu doğru kullanmak önemlidir. İçeriğin etkisini gösterebilmesi için bölgeye hassas bir şekilde uygulanması gerekmektedir.

Yazıyı Paylaş

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir